3 handige tips voor duurzaam ondernemen als starter

duurzaam ondernemen met elfinbook

Als het gaat om het milieu en duurzaamheid dan geloven wij dat alle beetjes helpen. Dat betekent dat elk bedrijf, hoe groot of klein ook, een steentje kan bijdragen. Dat doe je door duurzaam ondernemen prioriteit te geven. Maar wat is duurzaam ondernemen nu precies? En kun je eigenlijk wel duurzaam ondernemen als je net begint? Met deze tips maag je een vliegende start met je klimaatbewuste bedrijf. 

Wat is duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen is een term die je steeds vaker hoort. Maar wat is het nu precies? In essentie is het een verzamelterm voor alle maatregelen en beslissingen die je neemt over je bedrijf, met als doel duurzamer te werken en leven. Duurzaam ondernemen kan bijvoorbeeld betekenen dat je afval scheidt op kantoor, maar ook dat je alleen duurzame koffie en thee serveert aan klanten of energiebesparende maatregelen neemt.

Verminder je energieverbruik

Of je nu startend ZZP’er bent of al jaren onderneemt: je energieverbruik verminderen is vaak relatief simpel. Er is altijd wel iets dat je kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld duurzame lampen installeren die minder energie verbruiken. Of installeer sensoren zodat er nergens onnodig lampen aan staan. Ook een slimme thermostaat is een toevoeging. Daarnaast kun je kiezen voor groene stroom. Er is ontzettend veel dat je kunt doen om je energieverbruik te verminderen en slimmer in te richten.

Duurzaam ondernemen is niet alleen goed voor de wereld. Het kan je ook helpen geld te besparen. Energieverbruik verminderen is daarvoor een goede eerste stap! Het scheelt je zo honderden euro’s per jaar.

Duurzaam ondernemen met Elfinbook

Ondanks het digitale tijdperk hebben veel ondernemers toch nog de voorkeur voor schrijven op papier. Daarom liggen veel kantoren vol met notitieboekjes en agenda’s. Om al dat papier te produceren, kappen we jaarlijks bijna 14 miljard bomen. De papierindustrie is verantwoordelijk voor 14% van alle gekapte bomen wereldwijd.

Elfinbook is een duurzame schrijfoplossing. De speciale bladzijden van steenpapier kun je gemakkelijk met een doekje en een beetje water verwijderen. De pagina is dan opnieuw te beschrijven, waardoor je een notitieboek honderden keren opnieuw kunt gebruiken. Dat is pas duurzaam! Bekijk onze webshop en ontdek welke Elfinbooks je uit kunt kiezen.

Duurzaam van A naar B

Autorijden is een van de meest vervuilende dingen die je kunt doen, zeker wanneer je een oude auto rijdt. Maar overstappen op een elektrische auto? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zit de investering voor een elektrische wagen er nu nog niet in? Kijk dan of je op z’n minst zuiniger kunt gaan rijden. Of investeer in een zakelijke OV-kaart voor jou en je personeel. Het openbaar vervoer is een stuk minder vervuilend!