Wil je écht iets doen tegen papierverspilling? Dan is steenpapier de oplossing

papierverspilling

Op vrijwel ieder kantoor én in ieder huis liggen wel een aantal notitieboekjes, kladblokken of losse a4’tjes met aantekeningen. Handig als je even snel iets op wil schrijven, maar niet zo goed voor het milieu! Die boekjes schrijf je namelijk zelden vol, en als je het al doet belanden ze alsnog in de prullenbak. Dat kan beter.

Dankzij Elfinbook kun je nu zonder moeite papierverspilling tegengaan. Ons notitieboek is namelijk uitwisbaar. De notities in je Elfinbook kun je met een doekje en een beetje water heel gemakkelijk weghalen. Zo kun je die pagina gewoon opnieuw gebruiken. Sterker nog, elke pagina is maar liefst 500 keer opnieuw te beschrijven!

Papierverspilling: de cijfers op een rij

Ook in het digitale tijdperk hebben veel van ons nog de voorkeur voor schrijven op echt papier. Om al dat papier te produceren, kappen we jaarlijks bijna 4 miljard bomen. Daarmee is de papierindustrie verantwoordelijk voor 14% van alle gekapte bomen.

Ondertussen hebben we die bomen heel hard nodig om klimaatverandering te bestrijden. In dit onderzoek wordt aangetoond dat het planten van bossen een van de beste oplossingen is om de klimaatdoelen te halen. Wat nu als je toch graag je notities op papier wil ophouden? Daarvoor hebben we de oplossing: steenpapier.

Wat is steenpapier?

Steenpapier is een speciaal soort papier dat is gemaakt van onder andere 50% steengruis, 40% plastic en 10% coating. Door steenpapier te gebruiken, besparen we 18 bomen per 1.000 kg gewoon papier. Er wordt geen water verbruikt in het productieproces én er zijn geen chemicaliën of bleekmiddelen nodig voor de productie.

Steenpapier is dus een duurzame keuze. Je kunt elke bladzijde van steenpapier maar liefst 500 keer opnieuw beschrijven. En het schrijft volgens veel mensen ook nog lekkerder! Steenpapier zorgt voor dikkere, luxe bladzijden waarop je pen niet doordrukt. Daarom vind je in alle Elfinbooks alleen maar steenpapier.

Ga papierverspilling tegen met je eigen steenpapier notitieboek

Eerst zien, dan geloven? Snappen wij ook wel. Bestel nu je Elfinbook en probeer het steenpapier notitieboek zelf uit. Vind je het toch helemaal niks? Dan stuur je hem kosteloos terug. Ook als je Elfinbook helemaal op is, kun je het boekje naar ons terugsturen. Wij zorgen dan dat de materialen opnieuw worden gebruikt voor de productie van Elfinbooks.

Bekijk nu onze shop en kies de Elfinbook die bij jou past!