Onze missie tegen papierverspilling

Een einde aan papierverspilling

Het is onze missie om papierverspilling tegen te gaan. Daarmee willen we bossen en hun unieke ecosystemen redden van de kap.

Wist je dat…

⚽  Er elke minuut 40 voetbalvelden aan bos worden gekapt? 14% daarvan is voor de papierindustrie.

🖥️  Zelfs in het tijdperk van digitalisering het papierverbruik alsmaar blijft toenemen?

🧻  Er voor de productie van papier enorm veel water en chemicaliën worden gebruikt? Dat geldt zelfs voor het recyclen van papier.

Onze oplossing

Een uitwisbaar notitieboek gemaakt van speciaal steenpapier. Dat is onze oplossing tegen ontbossing. Hout en water is niet nodig voor de productie van ons papier: een duurzame keuze dus. Dankzij de unieke eigenschappen van steenpapier zijn onze herbruikbare notitieboekjes:

🧱  Scheurbestendig
💧  Waterafstotend
♻️  Herschrijfbaar

De duurzame oplossing voor papierverbruik

Ons papier is gemaakt van 50% steengrit (CACO3), 40% plastic (PP) en 10% coating. Door dit papier te gebruiken, besparen we 18 bomen per 1.000 kg papier ten opzichte van regulier papier. Daarnaast wordt er geen water gebruikt, wat neerkomt op een besparing van 2.700 liter water per 1.000 kg gewoon papier. Last but not least: er zijn geen chemicaliën of bleekmiddelen betrokken bij het productieproces.


We kunnen ons wel voorstellen dat je op een bepaald moment je boek wil vervangen. Daarom bieden we aan om de boeken terug te nemen, zodat we de materialen opnieuw kunnen gebruiken om nieuwe Elfinbooks te maken.