Onze missie tegen papierverspilling

Het is onze missie om …

Papierverspilling tegen te gaan om daarmee bossen en hun unieke ecosystemen te redden.

Want wist u dat …

Er elke minuut 40 voetbalvelden aan bos worden gekapt, waarvan 14% voor de papierindustrie.

Zelfs in het digitaliseringstijdperk het papierverbruik maar blijft toenemen.

Er voor de productie van pulppapier enorm veel water en chemicalieen wordt verbruikt, zelfs voor de recycling.

Onze oplossing is …

Een herbruikbaar notitieboek met papier gemaakt van steen.

 

Bestaat er een duurzame oplossing voor papier van bomen? Gelukkig wel; steenpapier.

Ons steenpapier is gemaakt van 50% steengrit (CACO3), 40% plastic (PP) en 10% coating om uit te harden tot papier. Door steenpapier te gebruiken, besparen we 18 bomen per 1.000 kg gewoon papier. Daarnaast wordt er geen water gebruikt, wat neerkomt op een besparing van 2.700 liter water per 1.000 kg gewoon papier. Last but not least zijn er ook geen chemicaliën of bleekmiddelen betrokken bij het productieproces van steenpapier.
Het mooie aan het Elfin Book is dat de pagina’s uitwisbaar en daardoor herbruikbaar zijn. Elke pagina kan meer dan 500 keer worden herschreven. Omdat het papier waterbestendig is, kunnen de pagina’s ook worden gewist met een natte doek, net zoals met de gum die op de pen zit. We kunnen ons echter wel voorstellen dat u op een bepaald moment uw boek wilt vervangen door een nieuw boek. Daarom bieden we aan om de boeken terug te nemen, zodat we de materialen opnieuw kunnen gebruiken om nieuwe Elfin Books te maken. Dat is het mooie van steenpapier; het kan volledig worden gerecycled.

#bomenplanten #CO2compensatie
Elfinbook Plan Vivo Certificaat

Plan Vivo Certificaat

Samen met Mikoko Pamoja hebben wij afgelopen jaar 9 ton aan CO2 gecompenseerd door mangroves aan te planten. Voor meer informatie over het Plan Vivo Certificaat, kijk op planvivi.org.

Wie zijn wij

We zijn ons bedrijf begonnen met de ambitie om papierafval te reduceren om zo bossen en hun unieke ecosystemen te redden. Ons doel is om een ​​oplossing te vinden die zowel het vervuilende productieproces van normaal papier vermijdt en een product creëert dat herbruikbaar en recyclebaar is. Hiermee verminderen we het afval aan het begin van de keten en aan het einde van de keten. Onze ambitie is om een klimaat positief product te creëren waardoor je zonder schuldgevoel zoveel notities kunt maken als je wil.

Roel
Pares
Elfinbook Memo

Onze notitieboeken

Alle notitieboekjes zijn duurzaam en herbruikbaar. Zo werken we samen toe aan een betere wereld. De boekjes bevatten een hoop herbruikbare pagina’s en er is een mogelijkheid om extra pagina’s toe te voegen.

Daarnaast planten we bij iedere aankoop één boom. Dit doen we in samenwerking met Trees for Kenya.

Help jij met ons mee?

Samen hebben we al 1665 bomen geplant en 18 ton CO2 gecompenseerd.

Winkelwagen

× Eilish hier, kan ik je ergens mee helpen?