Het is onze missie om …

Papierverspilling tegen te gaan om daarmee bossen en hun unieke ecosystemen te redden.

Want wist u dat …

Er elke minuut 40 voetbalvelden aan bos worden gekapt, waarvan 14% voor de papierindustrie. 

Zelfs in het digitaliseringstijdperk het papierverbruik maar blijft toenemen.

Er voor de productie van pulppapier enorm veel water en chemicalieen wordt verbruikt, zelfs voor de recycling. 

Onze oplossing is…

Een herbruikbaar notitieboek met papier gemaakt van steen.

Bestaat er een duurzame oplossing voor papier van bomen? Gelukkig wel; steenpapier.

Ons steenpapier is gemaakt van 50% steengrit (CACO3), 40% plastic (PP) en 10% coating om uit te harden tot papier. Door steenpapier te gebruiken, besparen we 18 bomen per 1.000 kg gewoon papier. Daarnaast wordt er geen water gebruikt, wat neerkomt op een besparing van 2.700 liter water per 1.000 kg gewoon papier. Last but not least zijn er ook geen chemicaliën of bleekmiddelen betrokken bij het productieproces van steenpapier.
Het mooie aan het Elfin Book is dat de pagina’s uitwisbaar en daardoor herbruikbaar zijn. Elke pagina kan meer dan 500 keer worden herschreven. Omdat het papier waterbestendig is, kunnen de pagina’s ook worden gewist met een natte doek, net zoals met de gum die op de pen zit. We kunnen ons echter wel voorstellen dat u op een bepaald moment uw boek wilt vervangen door een nieuw boek. Daarom bieden we aan om de boeken terug te nemen, zodat we de materialen opnieuw kunnen gebruiken om nieuwe Elfin Books te maken. Dat is het mooie van steenpapier; het kan volledig worden gerecycled.

Trees for Kenya is een Keniaanse NGO die bomen plant en boomkwekerijen beheert.  Door samen te werken met gemeenschappen, Community Forest Associations en Kenya Forest Service, identificeert Trees for Kenya aangetaste bosgebieden die herbebossing nodig hebben.

Op gemeentelijke boerderijen ondersteunen ze boeren om bomen te planten voor brandhout, stikstofbalans, bodemverbetering, fruit, voedergewassen en algemene boslandbouw-bomen. Bovendien werkt Trees for Kenya samen met scholen in hun boomplantactiviteiten. Voor grotere partners bieden ze de mogelijkheid om uw CO2-voetafdruk in Afrika te compenseren door herbebossing en boslandbouw te ondersteunen.

Samen met Elfin Book plant Trees for Kenya een boom voor elk verkocht notitieboek. Elfin Book besloot samen te werken met Trees for Kenya omdat zij  ecosystemen herstellen met een gevarieerde verzameling bomen. Veel boomplantprojecten planten een soort boom die bossen creëert met een monocultuur waar het bovendien vaak ten koste gaat van de bodem die wordt gebruikt door arme boerenfamilies. Trees for Kenya houdt rekening met verschillende aspecten om dit tegen te gaan.

Mikoko Pamoja is een community-based mangroveconserverings- en restauratieproject in Gazi Bay, Kenia. Samen compenseren wij onze CO2.

Het omvat zowel het voorkomen van ontbossing van het lokale mangrovebos, als herbebossing in de gemeenschap. Het project ondersteunt ook gemeenschapsontwikkelingsprojecten zoals het verstrekken van schoolboeken, de bouw van schoolgebouwen en het voorzien in schoon drinkwater.
Het planten van mangroves voorziet in kustbescherming, kweekhabitats voor vissen, waaronder veel soorten die worden gevangen door de omliggende gemeenschappen, waterzuivering, verbetering van de biodiversiteit en opname van grote hoeveelheden kooldioxide uit de atmosfeer.
Door het verhogen van inkomsten uit bossen, waaronder koolstofkredieten en andere inkomstengenererende activiteiten zoals bijenteelt en ecotoerisme, beschermt het project deze voordelen voor de lokale gemeenschap en voor toekomstige generaties.

Elfin Book werkt samen met Mikoko Pamoja om hun CO2 voor het transport van de inkoop te compenseren. Na onderzoek bleek het aanplanten van mangroves een van de meest efficiente manieren om onze CO2 te compenseren. Omdat we graag met lokale gemeenschappen werken en verschillende wetenschappers die betrokken zijn bij het project hebben gesproken, hebben we ervoor gekozen om hier CO2 certificaten af te nemen. Om onze CO2 uitstoot te berekenen gebruiken we een berekening op basis van het gewicht, de afmetingen, de reisafstand en het type transport. 

Plan Vivo Certificaat

Samen met Mikoko Pamoja hebben wij afgelopen jaar 9 ton aan CO2 gecompenseerd door mangroves aan te planten.

Wie zijn wij

We zijn ons bedrijf begonnen met de ambitie om papierafval te reduceren om zo bossen en hun unieke ecosystemen te redden. Ons doel is om een ​​oplossing te vinden die zowel het vervuilende productieproces van normaal papier vermijdt en een product creëert dat herbruikbaar en recyclebaar is. Hiermee verminderen we het afval aan het begin van de keten en aan het einde van de keten. Onze ambitie is om een klimaat positief product te creëren waardoor je zonder schuldgevoel zoveel notities kunt maken als je wil. 

Join the community. Together we can!
Deel jouw #elfin moment
[instagram-feed]
Samen hebben we al 1295 bomen geplant en 9 ton CO2 gecompenseerd.
× Paul hier, kan ik je ergens mee helpen?